De Koffiezaak Zaandam

De Koffiezaak Zaandam

Het stadscentrum van Zaandam maakt de laatste jaren een grote ontwikkeling door. Met de komst van de Hermitage werd de oude vertrouwde Zaanse bouwstijl met haar typerende groene huisjes omgezet naar een modern, nieuw jasje. Een architectonische hoogstandje waar je van houdt of niet. De vele dagjesmensen laten zien dat dit bijzondere groene centrumhart een gewilde foto hotshot is. Of komt het toch door de komst van de Primark, die vele hordes mensen aantrekt uit heinde en verre? Gelukkig kunnen de dagjesmensen en de Zaankanters wel een heerlijk bakje koffie halen bij de Koffiezaak.

Knus en warme koffiezaak

De Koffiezaak Zaandam nodigt uit om binnen te komen. Vanaf buiten straalt het knusse en warme interieur met hout en industriële elementen je tegemoet. Deze combinatie is ietwat robuust maar zal veel mensen aanspreken. Het is een klein rustpunt in ons vaak drukke bestaan, een heerlijke plek om even te zitten.

De zaak is niet heel groot via de lange bank aan de muur en de zithoek in de hoek zijn er toch nog veel zit plekken gecreëerd. Gezellig kletsen of een dagje werken in de Koffiezaak onder het genot van een goede kop koffie van verse biologische koffiebonen is geen probleem. In a hurry? Een coffee to go staat ook op het geschreven menu.

Loungebank Koffiezaak Zaandam

Overheerlijke koffies vers gebrand

Achter de toonbank van de barista’s vind je het geschreven menu. De kaart is niet heel groot en gaat van een ristretto tot een latte en een paar combinaties er tussen in. Allen verkrijgbaar in een medium of large formaat. Zelf kies ik vaak de karamel latte of de moccachino omdat ik die thuis nooit drink. Een beetje zoet, dus je moet er wel van houden. Zin in een kopje thee? Ook dat is geen probleem.

De biologische Manetti bonen uit Noord-Italië laten je in gedachte afdwalen naar een stukje Italië en de bekende kenmerkende Italiaanse espresso.

Wat lekkers voor bij je vers gebrande koffie van Manetti bonen, wordt in de Koffiezaak ook aangeboden. Huisgemaakte appeltaarten, een brownie of carrotcake veel meer op de kaart staat er niet. Het draait immers om de koffie toch? De chocolade taart vind ik om te versmaden. De worteltaart heb ik ook weleens genomen, hij is lekker maar ik heb betere gehad. Er mag wel wat meer kaneel in vind ik.

Koffiezaak Zaandam

Koffie voor thuis

Vind je de koffie zo lekker dat je hem thuis in de machine zou willen gooien? Gelukkig kan je de Manetti bonen ook aanschaffen en meenemen. Zo heb je altijd je eigen stukje Italië in huis. Stukken goedkoper dan steeds op en neer reizen voor dat ultieme espresso gevoel.

NamsNotes over de Koffiezaak Zaandam


  • Knus en gezellig
  • Vriendelijke barista’s
  • Gratis WiFi
  • Gemiddeld geprijsd
  • Beperkte kaart maar aan de andere kant waarom zou je allemaal koffies op de kaart zetten die de echte smaak van de bonen teniet doen
  • Twee vestigingen in stadscentrum Zaandam
  • Binnenkort opening van de Koffiezaak Wormerveer

Kom ik er terug, ja zeker. De Koffiezaak Zaandam is één van de weinige zaken waar je lekker goede koffie kunt drinken in een ontspannen sfeer. Oh ja, en na een winkelavontuur in Primark Zaandam is een vers gezet kop koffie een aangenaam welkom.

NamsNotes Score


Menu
Prijs
Bediening
Interieur/ambiance

Koffiezaak Zaandam
Hermitage 11
Zaandam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom


fb

Hé, wat leuk dat je een kijkje komt nemen. ik ben Namfon en de Notes die je hier leest zijn geschreven uit eigen ervaring zodat ze niet vergeten worden. De site is nog in ontwikkeling en visueel schort er nog wel wat aan. Al doende leert men zeggen ze. Evengoed hoop ik dat je op NamsNotes inspiratie kan opdoen in de categorieën die jou interesseren. Veel leesplezier.

Notes uitwisselen

Volg me voor nog meer Notes

@NamsNotes Instagram

NamsNotes van vandaag

Foodstuff bij het Allerhande Kerstfestival. Eten en drinken proeven maar ook leuke workshops.… https://t.co/msoo4d4JOu
Amsterdam Lightfestival at Rhizome House. Pretty changing colors. Visit @AmsterdamLight -… https://t.co/hJLaXxwDB6
Net workshop van @CanonNederland gedaan bij Taets Zaandam. Super vette #lowlight foto's gemaakt.… https://t.co/ktYYL7Obu6
Krijg je bij het zien van deze foto ook zo een zin in zon, zee en strand? Hier is die ver te… https://t.co/EkUE1LVMPF
Waar blijft de zomer dan? Kan ik alsjeblieft terug naar casa_volar en het heerlijke strand van… https://t.co/ZKpkIIb0SE
Van de zon in Ibiza naar de regen in NL. Gelukkig houdt mijn Carlala hoed van carlalafashion mij… https://t.co/TvUOwCl5Nt
Wat ga ik dit missen. Ibiza je bent mooi. Snel online op de blog. #ibiza #casavolar #calablancahttps://t.co/iWXsfljpEH
Throwback naar de lunchspot van gister cottonbeachclubibiza #hotspot #lunchspot #cottonbeachclubhttps://t.co/4Bzk8ypqet
Je vindt bijna overal dit heldere water. Dit is bij Cala de Xarraca. #beaches #beach #xarracahttps://t.co/C0MECN2pU0
Ik heb eindelijk mijn eerste auto gekocht.😜 Past goed bij mn outfit. #newcar #eend #deuxchevauxhttps://t.co/ZucQxKFZ89
Happy Saturday. Uitzicht vanaf het mooie dakterras casa_volar wat is het hier heerlijk rustig.… https://t.co/Jpusmpcga3
Ik deed een 3-daagse #Juizs #detox en het viel me alles mee. Mijn ervaring je nu op #blog . https://t.co/dRBROKU1AJ https://t.co/p5m7DzJduZ
This is a good spot for #breakfast today juizscoldpressed #detoxtime day3. Almost done.… https://t.co/JhaOi1EjhK
Lekkere mix platter op de #culinaireverleiding in #Zaandam. Goede zondag besteding.… https://t.co/HM9hHoGoTs
Deze mooie hotelkamer in #Nhow #Rotterdam geeft mij het New York loft gevoel. En het bed is zo… https://t.co/uVuA7Xc3pT
Eindelijk op de blog. In mei ging ik op #stedentrip in #Rotterdam en sliep in het #Nhow Nu te… https://t.co/yNjEUU4eut
Zin in een lekkere lunch straks? Ga naar Coffee & Coconuts Amsterdam. Nu op mijn blog - https://t.co/bhHyhmiAFT https://t.co/zHQFvs0I9x
Wat doe jij op deze zonnige vrije dag? Afgelopen zaterdag was ik bij thingsilikethingsilove en… https://t.co/ZJZZKg9IOg