paper-planes-loungehoekpaper-planes-interieurpaper-planes-koffie-verkeerdpaper-planes-yummy-burgerpaper-planes-hamburgerpaper-planes-yoghurt-quinoapaper-planes-amsterdam-menu-dec14paper-planes-amsterdam-instagram-share

Paper Planes Amsterdam

Eten en drinken in LA Style

Je zou het bijna niet verwachten maar te midden van alle bouwactiviteiten op het Rokin in Amsterdam zit een héél leuk tentje verscholen. Want daar waar voorheen de koffietent van hotspot Bar Italia zat, is Paper Planes* verschenen. Ontvlucht alle hectiek op straat, pak de trap naar beneden en treed binnen tot de wereld van Paper Planes Amsterdam. Jouw vlucht langs overheerlijk eten en drinken in LA Style.

Het interieur is een beetje mannelijk, stoer en ruig. Leer gecombineerd met industriële accenten en wat zachte eye-catchers zoals leuke quotes en rozen op tafel om het knus te maken. De bar is voorzien van een grote spiegelwand, waardoor de ruimte groter lijkt.

Op doordeweekse dagen kun je hier prima werken onder het genot van een overheerlijke verse koffie en goede lunch. Terwijl het in het weekend de perfecte plek is voor jouw brunch/lunch of gezellige plek voor een middag borrel. Ook tijdens een dagje shoppen in de Kalverstraat is het een “great escape” om even tot rust te komen en je shop to do lijstje af te gaan.

Eten en drinken voor krachtpatsers

De gehele kaart is terug te vinden op een A4. Van heerlijk vullende ontbijt starters, gezonde salades en sandwiches tot comfort food met hamburgers en verschillende soorten eier gerechten. Een perfecte weerspiegeling van eten en drinken in LA Style. Met deze maaltijden weet je zeker dat je vol goede moed de dag tegemoet kan treden.

Ik nam de overheerlijk Yummy Burger. De burger doet zijn naam eer aan want ik moet bekennen hij is erg Yummie. Het broodje was iet wat droog maar ik durf nu niet te zeggen of het door het roosteren kwam of omdat hij misschien toch aan de wat oude kant was. De sappige burger, de augurken en de gekarameliseerde uien compenseerde dit kleine minpuntje. Ik heb letterlijk mijn vingers erbij afgelikt, want het was nogal lastig eten.

Een vriendin van mij nam de quinoa met yoghurt gevuld met blauwe bessen, zaden en noten. Powerfood voor een goede start van de dag, al vond zij de combi quinoa en yoghurt iets minder. Maar dat is natuurlijk persoonlijk.

NamsNotes over Paper Planes Amsterdam


– Goede locatie in het centrum van Amsterdam
– Kleine kaart met LA Food
– Must try: pancakes en de Yummy Burger
– Stoer, industrieel interieur
– Mogelijkheid tot werken
– Bediening kan beter

Ik zag nog genoeg andere lekkere dingen op de kaart, dus Ik kom zeker nog wel een keer terug voor een shopbreak of lunch met vriendinnen. De locatie is top, de kaart niet te groot maar gevarieerd. Als de bediening iets vlotter wordt is Paper Planes wat mij betreft een goede toevoeging voor het hopelijk ooit weer mooie Rokin in Amsterdam.

NamsNotes Score


Menu
Prijs
Bediening
Interieur/ambiance

Paper Planes
Rokin 81
Amsterdam

* Sinds juni 2015 is Bar Italia en het bijbehorende Paper Planes van naam gewisseld. Je vindt ze nu terug als Cafe de Paris en het Metropolitan. Binnenkort maar eens een kijkje nemen.

Volg NamsNotes op Bloglovin

One thought on “Paper Planes Amsterdam
bram

Klinkt goed. Ga het zeker een keer proberen binnenkort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom


fb

Hé, wat leuk dat je een kijkje komt nemen. ik ben Namfon en de Notes die je hier leest zijn geschreven uit eigen ervaring zodat ze niet vergeten worden. De site is nog in ontwikkeling en visueel schort er nog wel wat aan. Al doende leert men zeggen ze. Evengoed hoop ik dat je op NamsNotes inspiratie kan opdoen in de categorieën die jou interesseren. Veel leesplezier.

Notes uitwisselen

Volg me voor nog meer Notes

@NamsNotes Instagram

NamsNotes van vandaag

Foodstuff bij het Allerhande Kerstfestival. Eten en drinken proeven maar ook leuke workshops.… https://t.co/msoo4d4JOu
Amsterdam Lightfestival at Rhizome House. Pretty changing colors. Visit @AmsterdamLight -… https://t.co/hJLaXxwDB6
Net workshop van @CanonNederland gedaan bij Taets Zaandam. Super vette #lowlight foto's gemaakt.… https://t.co/ktYYL7Obu6
Krijg je bij het zien van deze foto ook zo een zin in zon, zee en strand? Hier is die ver te… https://t.co/EkUE1LVMPF
Waar blijft de zomer dan? Kan ik alsjeblieft terug naar casa_volar en het heerlijke strand van… https://t.co/ZKpkIIb0SE
Van de zon in Ibiza naar de regen in NL. Gelukkig houdt mijn Carlala hoed van carlalafashion mij… https://t.co/TvUOwCl5Nt
Wat ga ik dit missen. Ibiza je bent mooi. Snel online op de blog. #ibiza #casavolar #calablancahttps://t.co/iWXsfljpEH
Throwback naar de lunchspot van gister cottonbeachclubibiza #hotspot #lunchspot #cottonbeachclubhttps://t.co/4Bzk8ypqet
Je vindt bijna overal dit heldere water. Dit is bij Cala de Xarraca. #beaches #beach #xarracahttps://t.co/C0MECN2pU0
Ik heb eindelijk mijn eerste auto gekocht.😜 Past goed bij mn outfit. #newcar #eend #deuxchevauxhttps://t.co/ZucQxKFZ89
Happy Saturday. Uitzicht vanaf het mooie dakterras casa_volar wat is het hier heerlijk rustig.… https://t.co/Jpusmpcga3
Ik deed een 3-daagse #Juizs #detox en het viel me alles mee. Mijn ervaring je nu op #blog . https://t.co/dRBROKU1AJ https://t.co/p5m7DzJduZ
This is a good spot for #breakfast today juizscoldpressed #detoxtime day3. Almost done.… https://t.co/JhaOi1EjhK
Lekkere mix platter op de #culinaireverleiding in #Zaandam. Goede zondag besteding.… https://t.co/HM9hHoGoTs
Deze mooie hotelkamer in #Nhow #Rotterdam geeft mij het New York loft gevoel. En het bed is zo… https://t.co/uVuA7Xc3pT
Eindelijk op de blog. In mei ging ik op #stedentrip in #Rotterdam en sliep in het #Nhow Nu te… https://t.co/yNjEUU4eut
Zin in een lekkere lunch straks? Ga naar Coffee & Coconuts Amsterdam. Nu op mijn blog - https://t.co/bhHyhmiAFT https://t.co/zHQFvs0I9x
Wat doe jij op deze zonnige vrije dag? Afgelopen zaterdag was ik bij thingsilikethingsilove en… https://t.co/ZJZZKg9IOg