Thaise biefstuksalade

Thaise biefstuksalade

Volgens de kalender is de zomer al begonnen. En net als jij, merk ik er weinig van. Toch beloven de bekende weerkanalen dat het de goede kant opgaat de komende dagen. Zo zullen de temperaturen vandaag oplopen tot wel 20 graden, ai, ai, ai!

Mooi weer en zomer gaan hand in hand met salades. Fris, snel, makkelijk, licht verteerbaar en gezond. Nu moet ik bekennen, salades kan ik het hele jaar door eten. Zo maakte ik afgelopen weekend nog een overheerlijke Thaise biefstuksalade. En omdat ik genoeg ingrediënten over had, deed ik dat enkele dagen later gewoon nog een keer.

Jullie reacties op mijn gedeelde foto zeiden genoeg, deel ik je hier mijn recept van een Thaise biefstuksalade. Nou ja mijn recept, een beetje boel van mijn moeder en een beetje van mij.

Met een bereidingstijd van maximaal 15 minuten heb jij vanaf nu geen excuus meer om niet te koken. Daar komt die hoor:

Ingrediënten Thaise biefstuksalade (yam nua)


  • 1 biefstuk
  • 2 stengels bosui
  • 1/3 komkommer
  • 1/3 ijsbergsla
  • 3 eetlepels vissaus
  • 1 halve citroen of een hele limoen
  • Koriander (optioneel
  • Munt (optioneel)
  • Gedroogde rode peper (optioneel)

Bereidingstijd: 15 minuten, bovenstaand is gebaseerd op 1 persoon

Nams stappenplan


  1. Zet een steelpan op hoog vuur, tot deze een beetje begint te roken en leg je biefstuk in de pan (gebruik geen boter). Na 2 minuten keer je hem om. Korter mag natuurlijk ook, als je hem echt rare wilt
  2. Snij de sla in reepjes, de komkommer in schijfjes en de de bosui in dunne ringen
  3. Snijd de koriander en de munt heel fijn of laat deze ingrediënten eruit
  4. Doe de sla, de komkommer, de bosui en het koriander / munt mengsel in een kom
  5. Zet het vuur van de pan uit en laat de biefstuk licht afkoelen
  6. Pers je citroen en meng het sap met de 3 eetlepels vissaus en gooi het over de salade
  7. Snijd de biefstuk in dunne reepjes en voeg ze toe aan de salade
  8. Houd je van pittig, gooi er dan wat gedroogde rode peper door. De Thaise keuken hoort immers pittig (phet) te zijn
  9. Mix alles door elkaar en proef of de smaak je aanstaat. Het moet een beetje zout, zurig smaken. Vind je het met mijn verhouding te zuur, doe er dan een theelepel suiker door om het zure op te heffen
  10. Serveer de Thaise biefstuksalade met witte rijst en eet smakelijk

Ingrediënten Thaise biefstuksalade Sla, komkommer, bosui gemengd Biefstuk Thaise biefstuksalade bijna klaar

7 thoughts on “Thaise biefstuksalade
Rosan

Heerlijk!
Is er een reden waarom je geen olie gebruikt om de biefstuk beetje in te bakken?

    NamsNotes

    Het is meer dat je hem heel kort in een hete pan doet en dat dan de buitenkant lekker krokant bruin wordt. Als je hem in boter bakt wordt hij aan de buitenkant natuurlijk wat sappiger / natter. Als je toch van plan bent hem in boter te bakken, ben ik wel benieuwd hoe dat wordt in de salade.

      Rosan

      Dacht meer aan olie, dan wordt het ook krokant.
      Ga t vanavond proberen

        NamsNotes

        Hij was goed gelukt zag ik.

Ciska

Salade was heerlijk Namfon! Gaan we zeker vaker maken 🙂

Ciska

Salade was heerlijk!! Frank stelde zelfs voor om ‘m vanavond weer te maken 🙂

    NamsNotes

    Nou met dit weer wel lekker fris. Ik zeg doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom


fb

Hé, wat leuk dat je een kijkje komt nemen. ik ben Namfon en de Notes die je hier leest zijn geschreven uit eigen ervaring zodat ze niet vergeten worden. De site is nog in ontwikkeling en visueel schort er nog wel wat aan. Al doende leert men zeggen ze. Evengoed hoop ik dat je op NamsNotes inspiratie kan opdoen in de categorieën die jou interesseren. Veel leesplezier.

Notes uitwisselen

Volg me voor nog meer Notes

@NamsNotes Instagram

NamsNotes van vandaag

Foodstuff bij het Allerhande Kerstfestival. Eten en drinken proeven maar ook leuke workshops.… https://t.co/msoo4d4JOu
Amsterdam Lightfestival at Rhizome House. Pretty changing colors. Visit @AmsterdamLight -… https://t.co/hJLaXxwDB6
Net workshop van @CanonNederland gedaan bij Taets Zaandam. Super vette #lowlight foto's gemaakt.… https://t.co/ktYYL7Obu6
Krijg je bij het zien van deze foto ook zo een zin in zon, zee en strand? Hier is die ver te… https://t.co/EkUE1LVMPF
Waar blijft de zomer dan? Kan ik alsjeblieft terug naar casa_volar en het heerlijke strand van… https://t.co/ZKpkIIb0SE
Van de zon in Ibiza naar de regen in NL. Gelukkig houdt mijn Carlala hoed van carlalafashion mij… https://t.co/TvUOwCl5Nt
Wat ga ik dit missen. Ibiza je bent mooi. Snel online op de blog. #ibiza #casavolar #calablancahttps://t.co/iWXsfljpEH
Throwback naar de lunchspot van gister cottonbeachclubibiza #hotspot #lunchspot #cottonbeachclubhttps://t.co/4Bzk8ypqet
Je vindt bijna overal dit heldere water. Dit is bij Cala de Xarraca. #beaches #beach #xarracahttps://t.co/C0MECN2pU0
Ik heb eindelijk mijn eerste auto gekocht.😜 Past goed bij mn outfit. #newcar #eend #deuxchevauxhttps://t.co/ZucQxKFZ89
Happy Saturday. Uitzicht vanaf het mooie dakterras casa_volar wat is het hier heerlijk rustig.… https://t.co/Jpusmpcga3
Ik deed een 3-daagse #Juizs #detox en het viel me alles mee. Mijn ervaring je nu op #blog . https://t.co/dRBROKU1AJ https://t.co/p5m7DzJduZ
This is a good spot for #breakfast today juizscoldpressed #detoxtime day3. Almost done.… https://t.co/JhaOi1EjhK
Lekkere mix platter op de #culinaireverleiding in #Zaandam. Goede zondag besteding.… https://t.co/HM9hHoGoTs
Deze mooie hotelkamer in #Nhow #Rotterdam geeft mij het New York loft gevoel. En het bed is zo… https://t.co/uVuA7Xc3pT
Eindelijk op de blog. In mei ging ik op #stedentrip in #Rotterdam en sliep in het #Nhow Nu te… https://t.co/yNjEUU4eut
Zin in een lekkere lunch straks? Ga naar Coffee & Coconuts Amsterdam. Nu op mijn blog - https://t.co/bhHyhmiAFT https://t.co/zHQFvs0I9x
Wat doe jij op deze zonnige vrije dag? Afgelopen zaterdag was ik bij thingsilikethingsilove en… https://t.co/ZJZZKg9IOg