Mijn 3-daagse Juizs detox ervaring

Mijn 3-daagse Juizs detox ervaring

Ik voel mij energiek en fris

Afgelopen vrijdag starte ik aan mijn 3-daagse Juizs detox. Een lijdensweg van drie dagen afzien of één die meeviel met een paar kleine dipjes? Gelukkig voor mij het laatste. In deze note vertel ik je mijn 3-daagse Juizs detox ervaring. Hoe vond ik de sapjes, hoe voelde ik mij geestelijk en lichamelijk, miste ik het niet eten en wat vond ik het moeilijkst?

Het is niet raadzaam om van de één op andere dag een detox te doen. De dagen voor de start is het verstandig om al te beginnen met afbouwen. In mijn voorbereiding op een 3-daagse Juizs detox vertel ik je daar meer over. Tijdens de 3-daagse Juizs detox begon ik elke ochtend starte ik met een halve citroen en lauw water om je lichaam een “kickstart off the day” te geven. Het detox dagprogramma is zo ingedeeld dat je om de twee à drie uur een flesje tot je neemt en tussendoor mag je heel veel, minimaal 1.5 liter, water of kruidenthee drinken.

Dag 1 Juizs Detox

De eerste dag kan heftig zijn hoorde ik, dus had ik mij vooraf al op het ergste voorbereid. De detox ontgiftingsverschijnselen zullen per persoon verschillen en zal mede afhankelijk zijn van je normale eetpatroon, je voorbereiding en hoeveel je extra drinkt. Mijn menu voor dag 1 bestond uit: spinazie, bieten, boerenkool, pompoen, cashewmelk en een flesje komkommer detox water.

10:30 – spinazie: beetje bitter met een behoorlijke komkommernasmaak, dit had wel iets minder mogen zijn.

12:30 – bieten: super lekker sapje. Bietjes zijn zoet en dit flesje smaakte naar meer.

15:30 – boerenkool: deze had ik wat zoeter verwacht. In elke sapje zit ook iets van fruit namelijk appel of ananas. In deze zat ananas dus was in de veronderstelling dat het daarom misschien wat zoeter zou zijn maar was juist wat zurig. Waarschijnlijk ook door de citroen.

18:00 – pompoensoep: hier had ik me op verheugd maar dit was een zware tegenvaller. Ik had de sap licht opgewarmd om het warme maaltijd gevoel te creëren. Doordat de sappen doen zijn, was de soep dus een waterig goedje en had het niet de substantie die je bij een soep verwacht. In dit flesje zit kurkuma en de combinatie van alles maakte me een klein beetje misselijk.

20:30 – cashewmelk: ook deze had ik wat dikker verwacht qua substantie. De smaak is zoet maar had ik zoeter verwacht. De nasmaak is lekker.

Gedurende de dag dronk ik ook de detox komkommer water en ook deze had een behoorlijke nasmaak. Maar goed logisch als er alleen komkommer in zit.

Overall dag 1

De hele dag ben ik eigenlijk wel op pad geweest en had mijn sapjes dus mee “on the go” wat prima ging. Ik had einde van de middag echt een lekkere trek en had onwijze zin in zout en dan heel specifiek Doritos. Overall is de eerste dag is mij erg meegevallen en heb ik geen honger gevoel gehad. Einde van de dag was ik meer moe dan normaal en had ik een hele lichte druk op mijn voorhoofd maar beiden niet vervelend. Blijkbaar nog niet veel te ontgiften.

3-daagse Juizs - programma

Dag 2 Juizs Detox

Ondanks twee toiletbezoeken, heb ik een heerlijke nachtrust gehad en werd ik om acht uur wakker zonder een leeg gevoel. Omdat het zaterdag was bleef ik nog even liggen maar om negen uur kwam toch het lege maag gevoel naar boven. Dus tijd voor een citroensap.

Ik merk dat ik een klein beetje duf ben en de minimale druk op mijn voorhoofd er nog is. Vandaag mag ik andere sapjes drinken dan gister, ik ben benieuwd.

10:30 – bleekselderij: echt super lekker. Smaakt totaal niet naar bleekselderij en is eigenlijk heel zoet. Misschien door de combinatie met basilicum? Samen met de bietensap van gister mijn favoriet.

12:30 – rode kool met venkel: had online gelezen dat deze bij iemand niet in de smaak viel maar ik vond dat heel erg meevallen. Ik vind het gewoon naar rode kool met appel smaken maar net even anders door de venkel. Goed te doen dus.

15:30 – wortel: het wortelsapje heeft een licht pittige nasmaak door de gember, is goede opkikker voor dat moment.

18:00 – groene soep: omdat ik gister de soep warm niet lekker vond heb ik hem daarom vandaag koud opgedronken. Hij is een beetje zurig.

20:30 – amandelmelk: beetje flauw, minder lekker als de cashewmelk.

Overall dag 2

De sapjes van vandaag zijn stuk voor stuk lekker en zou ik zo weer een dag doen. Ook vandaag was ik weer druk en op pad en had zelfs twee verjaardagen. Ondanks dat ik in de ochtend nog een lichte druk voelde was deze in de loop van de dag verdwenen en merkte ik dat ook de frisheid in mijn hoofd toenam. Halverwege de middag had ik voor het eerst een klein beetje trek en toen kwam ik ook nog eens op een verjaardag vol lekkers. De stokbroden staren me aan, oef, wat zou ik graag een klein stukje daarvan willen om op te knabbelen.

Tijdens de avondmaaltijd merkte ik voor het eerst dat ik het miste om mij maaltijd te kauwen. De verjaardag in de avond was prima te doen. Niet drinken van alcohol had ik geen probleem en ook het afslaan van lekkers ging me goed af. Maar het niet mogen knabbelen op iets om het knabbelen vond ik minder. Toen de frituur op tafel kwam ben ik naar huis gaan, het was toch al twaalf uur geweest, dus goede tijd om af te taaien.

Juizs bleekselderij en basilicum

Dag 3 Juizs Detox

Ik voel me fris en energiek als ik opsta. De laatste dag van mijn 3-daagse Juizs detox staat voor de deur, ik heb een klein beetje een lege maag maar geen hongergevoel. Vandaag drink ik hetzelfde als dag 1 met als enige verschil dat ik de pompoensoep koud neem. Stukken beter al blijft die kurkuma overheersend.

Overall dag 3

Op mijn balkon neem ik een glas citroen water en een spinazie sapje. Het valt me op dat ik deze nu niet zo bitter vind en ook de komkommer nasmaak proef ik niet zo, hij is zelfs verfrissend. Ik heb wel nog meer de behoefte om te kauwen maar niet op die manier van ik moet eten. Ik denk wel dat het ook een psychisch iets is omdat je weet dat het eind in zicht is. Je gaat gewoon meer aan echt eten denken. ’s Middags een lunch waarbij ik een verse muntthee neem. Mijn favo sapje van 12:30 had ik al op gedronken terwijl ik eigenlijk geen behoefte nog had. Toch bizar hoe snel je lichaam went aan een ander patroon.

Juizs detox op het balkon

Gedurende de dag merk ik dat ik steeds minder zin heb om de 3-daagse Juizs detox af te maken. Een soepje vol groente schiet door mijn hoofd, alleen om iets anders in mijn mond te voelen, maar ik zet door. De sapjes gaan er wel iets sneller in dan daarvoor.

Ik verheug me nu al op mijn ontbijt morgen. Besloten dat dit een eitje wordt met tomaat en avocado. De rest van de dag ook al bepaald, een dag vol groente in ieder geval.

De lege flesjes heb ik opgeruimd en alleen een cashewmelk heb ik nog voor de boeg. Zo blij als die op is. Ik heb het gewoon gered en ik voel me trots, fris en vol energie.

Na mijn laatste flesje ben ik nog meer met eten bezig ook omdat ik voorbereidingen tref voor de volgende dag. De behoefte naar kauwen is groot en ik pik één sperzieboon. Noem het valsspelen maar man o man, wat is die lekker.

Opgeruimd staat netjes - Juizs detox

Conclusie

Het is me eigenlijk heel erg meegevallen. Ik voelde mij natuurlijk niet slecht wat denk gewoon aangeeft dat mijn lichaam best gezond en schoon is. Wel voelde ik me door de keur, frisser en energieker en sliep ik beter. Ik miste op een gegeven moment dus wel het kauwen en was hier de laatste dag dus veel meer mee bezig dan daarvoor. Detoxen is een mindset en als die bijna klaar is geef je je weer over. Ik denk wel dat een all day kuur van 5 of 6 dagen mij teveel is. Wel zou ik dit kunnen volhouden met een 3-daagse Juizs till dinner detox kuur doordat je in de avond wat lichts mag eten en dus mag kauwen.

De eerste dag na de detox heb ik gezond gegeten en nog geen koffie gedronken. Ik merkte ook dat mijn eetlust minder groot was. De tweede dag na de detox vervolgde ik dit patroon maar doordat ik in de ochtend had gesport had ik behoefte aan meer voedingsstoffen en een lekkere trek. Een yoghurt met granola, een croissant en een koffie waren een aangenaam extraatje.

Ik ben blij dat ik gewoon weer kan nemen wat ik wil. Ik ben bewust met voeding bezig en als ik zin heb in iets lekkers dan gun ik mijzelf dat gewoon. Een echte snoeper die zakken leeg eet, dat word ik nooit. Voor mijzelf heb ik de ideale combinatie tussen gezond en lekker gevonden.

Ga ik in de toekomst nog eens een detox doen? Nou ik denk het wel eigenlijk. Wat denk jij er van? Ook wat voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom


fb

Ik ben Namfon, de Notes die je hier leest zijn geschreven uit eigen ervaring en wil ik graag delen zodat ze niet vergeten worden. Veel leesplezier.

Notes uitwisselen

Volg me voor nog meer Notes

@NamsNotes Instagram

NamsNotes van vandaag

Foodstuff bij het Allerhande Kerstfestival. Eten en drinken proeven maar ook leuke workshops.… https://t.co/msoo4d4JOu
Amsterdam Lightfestival at Rhizome House. Pretty changing colors. Visit @AmsterdamLight -… https://t.co/hJLaXxwDB6
Net workshop van @CanonNederland gedaan bij Taets Zaandam. Super vette #lowlight foto's gemaakt.… https://t.co/ktYYL7Obu6
Krijg je bij het zien van deze foto ook zo een zin in zon, zee en strand? Hier is die ver te… https://t.co/EkUE1LVMPF
Waar blijft de zomer dan? Kan ik alsjeblieft terug naar casa_volar en het heerlijke strand van… https://t.co/ZKpkIIb0SE
Van de zon in Ibiza naar de regen in NL. Gelukkig houdt mijn Carlala hoed van carlalafashion mij… https://t.co/TvUOwCl5Nt
Wat ga ik dit missen. Ibiza je bent mooi. Snel online op de blog. #ibiza #casavolar #calablancahttps://t.co/iWXsfljpEH
Throwback naar de lunchspot van gister cottonbeachclubibiza #hotspot #lunchspot #cottonbeachclubhttps://t.co/4Bzk8ypqet
Je vindt bijna overal dit heldere water. Dit is bij Cala de Xarraca. #beaches #beach #xarracahttps://t.co/C0MECN2pU0
Ik heb eindelijk mijn eerste auto gekocht.😜 Past goed bij mn outfit. #newcar #eend #deuxchevauxhttps://t.co/ZucQxKFZ89
Happy Saturday. Uitzicht vanaf het mooie dakterras casa_volar wat is het hier heerlijk rustig.… https://t.co/Jpusmpcga3
Ik deed een 3-daagse #Juizs #detox en het viel me alles mee. Mijn ervaring je nu op #blog . https://t.co/dRBROKU1AJ https://t.co/p5m7DzJduZ
This is a good spot for #breakfast today juizscoldpressed #detoxtime day3. Almost done.… https://t.co/JhaOi1EjhK
Lekkere mix platter op de #culinaireverleiding in #Zaandam. Goede zondag besteding.… https://t.co/HM9hHoGoTs
Deze mooie hotelkamer in #Nhow #Rotterdam geeft mij het New York loft gevoel. En het bed is zo… https://t.co/uVuA7Xc3pT
Eindelijk op de blog. In mei ging ik op #stedentrip in #Rotterdam en sliep in het #Nhow Nu te… https://t.co/yNjEUU4eut
Zin in een lekkere lunch straks? Ga naar Coffee & Coconuts Amsterdam. Nu op mijn blog - https://t.co/bhHyhmiAFT https://t.co/zHQFvs0I9x
Wat doe jij op deze zonnige vrije dag? Afgelopen zaterdag was ik bij thingsilikethingsilove en… https://t.co/ZJZZKg9IOg