Bandung Tangkuban Perahu

Bandung Tangkuban Perahu

Geduld is een schone zaak

Tijdens de treinreis naar Yogyakarta hadden we ook een stop in Bandung. Een geplande stop omdat we vooraf niet wisten dat je ook direct naar Yogyakarta kon reizen. Om de tijd in Bandung nuttig te besteden, huurde we een privé chauffeur, om snel naar de Tangkuban Perahu te reizen. Een vulkaan net even buiten de de stad. Alleen ging dat snel niet op.

Stel je voor; zondagmiddag, een stad met één doorgaande, eenrichtingsverkeer, weg. Auto’s en scooters als enige vorm van vervoer en een eenbaansweg die fungeert als twee- of zelfs driebaansweg, je raadt het al, file! Heen was nog te doen, terug zaten we zo een drie uur in de auto om überhaupt de stad in te komen. Houd hier dus rekening mee als je in Bandung bent. Je geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld.

Wat me opviel tijdens de taxirit is dat het een welvarende stad is, dan wel is geweest. Af en toe doemt er een mooi koloniaal gebouw in art-deco stijl op, waardoor je een beetje in Europa waant. In de Jalan Braga kan je nog een hele rij huizen met deze kenmerkende bouwstijl terug vinden. Helaas hadden wij door de lange taxirit geen tijd meer om hier een kijkje te nemen.

Bandung Tangkuban Perahu vulkaan

De nog werkende vulkaan ten noorden van Bandung is normaliter met een uurtje te bereiken. Helaas door de drukte in het weekend, deden wij daar dus iets langer over. Heb je geen auto of motor tot je beschikking, dan kan je de kraterrand van de vulkaan ook per bus bereiken. Het laatste stuk naar boven gaat via een dennenbos waarna je bij de poort entree moet betalen. Wij zijn met onze 300.000 IDR behoorlijk afgezet ook al stond dit op het kaartje. Achteraf hoorde we namelijk van onze kennis, waar we de chauffeur hadden gehuurd, dat dit wel erg veel is. Beetje jammer dat de chauffeur daar dan niks van zegt, maar goed.

Vanaf de kraterrand kan je goed in de vulkaan kijken, dit is bijzonder want vaak is dit niet mogelijk. En omdat je op zo een 1800 meter hoogte zit, heb je naar de andere kant toe ook nog eens mooie vergezichten. De krater is zoals een vulkaan doet vermoeden, grijs, zwart en ruig. Een mooie achtergrond voor unieke, foto’s. Door het opkomende stoom, zie je dat de Bandung Tankugban Perahu vulkaan nog actief is. De laatste uitbarsting dateert uit 1983.

Vergezicht Tangkuban Perahu

Bandung Tangkuban Perahu

Eens maar nooit meer

Is de Tangkuban Perahu 300.000 IDR (ongeveer € 21) waard, voor wat wij gezien hebben zeker niet. De vulkaan is mooi maar niet zo zeer bijzonder. Al is het wel weer bijzonder dat je zo goed de vulkaan in kunt kijken. Het eerste deel van de vulkaan is ook nog eens heel toeristisch met verschillende kraampjes en lui die spullen willen slijten.

Als je verder loopt naar de volgende uitkijkpunten merk je wel dat het rustiger wordt. Wij zijn niet verder gekomen dan twee uitkijkpunten. Je kunt onder begeleiding (en dus ook tegen kosten) bijvoorbeeld nog naar de warmwaterbronnen lopen.

Grappig detail, wij als buitenlanders waren een ware attractie en menig Indonesiër wilde met ons op de foto.

Tangkuban Perahu

Jump Tangkuban Perahu

Yoga Tangkuban Perahu

Caught in the moment Tangkuban Perahu

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom


fb

Ik ben Namfon, de Notes die je hier leest zijn geschreven uit eigen ervaring en wil ik graag delen zodat ze niet vergeten worden. Veel leesplezier.

Notes uitwisselen

Volg me voor nog meer Notes

@NamsNotes Instagram

NamsNotes van vandaag

Foodstuff bij het Allerhande Kerstfestival. Eten en drinken proeven maar ook leuke workshops.… https://t.co/msoo4d4JOu
Amsterdam Lightfestival at Rhizome House. Pretty changing colors. Visit @AmsterdamLight -… https://t.co/hJLaXxwDB6
Net workshop van @CanonNederland gedaan bij Taets Zaandam. Super vette #lowlight foto's gemaakt.… https://t.co/ktYYL7Obu6
Krijg je bij het zien van deze foto ook zo een zin in zon, zee en strand? Hier is die ver te… https://t.co/EkUE1LVMPF
Waar blijft de zomer dan? Kan ik alsjeblieft terug naar casa_volar en het heerlijke strand van… https://t.co/ZKpkIIb0SE
Van de zon in Ibiza naar de regen in NL. Gelukkig houdt mijn Carlala hoed van carlalafashion mij… https://t.co/TvUOwCl5Nt
Wat ga ik dit missen. Ibiza je bent mooi. Snel online op de blog. #ibiza #casavolar #calablancahttps://t.co/iWXsfljpEH
Throwback naar de lunchspot van gister cottonbeachclubibiza #hotspot #lunchspot #cottonbeachclubhttps://t.co/4Bzk8ypqet
Je vindt bijna overal dit heldere water. Dit is bij Cala de Xarraca. #beaches #beach #xarracahttps://t.co/C0MECN2pU0
Ik heb eindelijk mijn eerste auto gekocht.😜 Past goed bij mn outfit. #newcar #eend #deuxchevauxhttps://t.co/ZucQxKFZ89
Happy Saturday. Uitzicht vanaf het mooie dakterras casa_volar wat is het hier heerlijk rustig.… https://t.co/Jpusmpcga3
Ik deed een 3-daagse #Juizs #detox en het viel me alles mee. Mijn ervaring je nu op #blog . https://t.co/dRBROKU1AJ https://t.co/p5m7DzJduZ
This is a good spot for #breakfast today juizscoldpressed #detoxtime day3. Almost done.… https://t.co/JhaOi1EjhK
Lekkere mix platter op de #culinaireverleiding in #Zaandam. Goede zondag besteding.… https://t.co/HM9hHoGoTs
Deze mooie hotelkamer in #Nhow #Rotterdam geeft mij het New York loft gevoel. En het bed is zo… https://t.co/uVuA7Xc3pT
Eindelijk op de blog. In mei ging ik op #stedentrip in #Rotterdam en sliep in het #Nhow Nu te… https://t.co/yNjEUU4eut
Zin in een lekkere lunch straks? Ga naar Coffee & Coconuts Amsterdam. Nu op mijn blog - https://t.co/bhHyhmiAFT https://t.co/zHQFvs0I9x
Wat doe jij op deze zonnige vrije dag? Afgelopen zaterdag was ik bij thingsilikethingsilove en… https://t.co/ZJZZKg9IOg