Bezochte stranden op Ibiza

Bezochte stranden op Ibiza

Opvallend blauw, helder water

Als je online foto’s van Ibiza ziet, zie je vaak mooie, rustige stranden en baaien met helder blauw water. Nu was ik met vriendinnen in het hoogseizoen op dit mooie eiland en kan ik je vertellen dat niet alle stranden op Ibiza even rustig zijn. Wel kan ik je garanderen dat het water echt helder is en ja ook blauw. Mooie plaatjes dus.

Zelf heb ik veel stranden in het noordoosten, het rustige deel van Ibiza, bezocht omdat ik sliep in Casa Volar . Op dit deel van het eiland zijn de stranden in juli, druk maar niet propvol zoals dat mogelijk in een Sant Antoni wel het geval zal zijn. Ik zal je vertellen welke stranden op Ibiza ik zoal bezocht heb zodat jij zelf kunt bepalen wat je wel of niet leuk vindt als je op vakantie gaat naar dit eiland.

Cala Nova

Dit strand ligt dichtbij Casa Volar. Het is een kleine, smalle baai met helder water. De dag dat ik er was had je best wel wat wier aan weerskanten wat het toch net even minder mooi maakt. Hoger gelegen vind je een aantal restaurantjes met ligbedden. Doordat het een wat kleinere baai is, voelt het al snel vol aan in het hoogseizoen.

Cala Nova

Cala Blanca, Agua Blanca

Er zijn natuurlijk onwijs veel stranden op Ibiza maar Cala Blanca of Agua Blanca is echt mijn favoriet. Dit strand ligt op ongeveer 10 minuten rijden van San Carlos. Er is een gratis parking, die wat verder ligt en een betaalde parkeergelegenheid voor €3 per dag. Om bij het strand te komen moet je een stukje naar beneden moet lopen over een verharde weg. Halverwege heb je een mooi uitzicht op de zee en Cala Xarraca in de verte.

Cala Blanca met uitzicht op Cala Xarraca

Het strand is lang en redelijk breed. Door de rotsen heb je op sommige stukken ook wat schaduw wat erg handig is als je geen parasol bij je hebt. Het water is ook hier weer helder en loopt langzaam af. Geen rotsen als je het water in loopt. Wel kunnen er golven zijn bij dit strand. Cala Blanca, Agua Blanca

Als je op het strand komt heb je direct een restaurant waar je kunt eten. Ga je rechts het strand op, dan heb je aan het eind nog een klein eettentje waar ze verse broodjes maken. Voetjes in het zand en eten maar.

Je moet trouwens niet raar opkijken als je nudisten rond ziet lopen op dit strand. Hoe verder je naar het linker einde loopt, hoe meer je er zult vinden.

Ik heb dit strand meerdere malen bezocht omdat het dichtbij was en niet zo druk is in het hoogseizoen. De klimtocht naar boven aan het eind van de stranddag nam ik voor lief.

Cala Benitaz

Dit strand is bekend vanwege de trommelshow die op zondag aan het eind van de middag plaatsvindt. Leuk dachten wij maar wat een tegenvaller. De baai is best mooi denk ik, al was dat door de mensenmassa niet te zien. Het zand was erg stoffig, wat ik vies vind. Vind je de massa niet erg? Dan is er op zondag ook een markt met handgemaakte tassen, sieraden en kleding. Kortom het kan vast erg leuk zijn maar dan vooral in het voor- of naseizoen.

Cala Xarraca

De baai van Cala Xarraca is intiem en smal waardoor het al snel best vol is. Wij kwamen eind van de dag en konden op het strand bijna geen plek vinden. Er is een betonnen aanlegsteiger waar je eventueel ook kunt liggen. Je kunt als je wilt verder lopen via een smal pad die, ik heb het zelf niet geprobeerd, je brengt naar een kleine, rustige baai.

Het viel me op dat er veel gesnorkeld werd hier. Iemand had zelf inktvissen gevangen. Jakkes. Cala Xarraca

Cala Xarraca 2

Cala St. Vincent

Het strand hier is in de ochtend heerlijk. In de middag merk je dat het drukker wordt doordat de mensen van het Grupotel het strand opkomen. Het water vond ik hier wat viezig als ik het vergelijk met andere stranden. Viezig in de zin van dat het niet zo helder was.

Op het strand vind je wel een leuke strandtent met toepasselijke naam, On the Beach. Wel aan de dure kant, wij namen een vegetarische platter met wat naanbrood en smeersels a €10,50. Een smoothie met 1 stuk fruit kost al €7,50.

Cala St. Vincent

Cala d’en Serra

Verstopt, ver weg. Voordat je het strand kunt bereiken moet je eerst met de auto een onverharde weg naar beneden afrijden. Daarna moet je nog een stukje naar beneden lopen maar wat je dan vindt is een hele kleine baai met een strandtent van een Nederlander. Het Amsterdamse paaltje heeft een mooi plekje gekregen in de zon.

De baai is echt heel klein en op de dag dat ik er was lag er wat rommel in het water. Heel erg zonde. Ik hoop maar dat dit door de stroming van die dag kwam. Het water is, ik val in herhaling, helder. Wel heb je wat stenen aan het begin van het strand, dus je kunt niet makkelijk het water in lopen.

De sfeer is gemoedelijk met veel Spanjaarden. Je vindt de afslag van dit strand op de weg richting Portinax.

Cala d'en Serra Ibiza

Cala d'en Serra

Cala Tarida

Cotton Beach Club Ibiza vind je aan Cala Tarida. De baai waaraan de hippe beachclub is gelegen is groot maar ook erg druk wat jammer is. Aan het strand vind je naast Cotton Beach Club nog een paar andere strandtenten. Je merkt wel dat dit strand veel door toeristen wordt bezocht. Ik kan het ze niet kwalijk nemen want als je de massa wegdenkt is het een mooie plek.

Parkeren is wel wat lastig. Wij gingen lunchen bij Cotton waardoor we daar onze auto konden neerzetten. Anders moet je denk al wat eerder parkeren en een stukje lopen.

Cala Tarida

Cala Tarida Ibiza

Cala d’Hort – Es Vedra

Na een bezoek aan Cala Tarida zijn wij doorgereden naar Cala d’Hort met als doel Es Vedra, de heilige rots. Vanaf Cala d’Hort heb je een prachtig uitzicht op de rots. Zelf heb ik hier niet gelegen. Maar het strand is knus en er worden verschillende water activiteiten aangeboden. Er zijn verschillende eettentjes met uitzicht op Es Vedra. Als je op Ibiza bent moet je gewoon even een bezoekje aan de rots brengen. Als is het voor de mooie foto’s die je kunt maken tijdens zonsondergang.

Cala d'Hort en Es Vedra

Zonsondergang Cala d'Hort

Zoals je ziet zijn de stranden op Ibiza erg gevarieerd en is er voor ieder wat wils te vinden. Hopelijk heb je wat aan mijn tips en informatie. Mocht je zelf nog een paar stranden weten, laat ze achter. Want dan ga ik ze zeker bezoeken als ik weer eens naar Ibiza ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom


fb

Ik ben Namfon, de Notes die je hier leest zijn geschreven uit eigen ervaring en wil ik graag delen zodat ze niet vergeten worden. Veel leesplezier.

Notes uitwisselen

Volg me voor nog meer Notes

@NamsNotes Instagram

NamsNotes van vandaag

Foodstuff bij het Allerhande Kerstfestival. Eten en drinken proeven maar ook leuke workshops.… https://t.co/msoo4d4JOu
Amsterdam Lightfestival at Rhizome House. Pretty changing colors. Visit @AmsterdamLight -… https://t.co/hJLaXxwDB6
Net workshop van @CanonNederland gedaan bij Taets Zaandam. Super vette #lowlight foto's gemaakt.… https://t.co/ktYYL7Obu6
Krijg je bij het zien van deze foto ook zo een zin in zon, zee en strand? Hier is die ver te… https://t.co/EkUE1LVMPF
Waar blijft de zomer dan? Kan ik alsjeblieft terug naar casa_volar en het heerlijke strand van… https://t.co/ZKpkIIb0SE
Van de zon in Ibiza naar de regen in NL. Gelukkig houdt mijn Carlala hoed van carlalafashion mij… https://t.co/TvUOwCl5Nt
Wat ga ik dit missen. Ibiza je bent mooi. Snel online op de blog. #ibiza #casavolar #calablancahttps://t.co/iWXsfljpEH
Throwback naar de lunchspot van gister cottonbeachclubibiza #hotspot #lunchspot #cottonbeachclubhttps://t.co/4Bzk8ypqet
Je vindt bijna overal dit heldere water. Dit is bij Cala de Xarraca. #beaches #beach #xarracahttps://t.co/C0MECN2pU0
Ik heb eindelijk mijn eerste auto gekocht.😜 Past goed bij mn outfit. #newcar #eend #deuxchevauxhttps://t.co/ZucQxKFZ89
Happy Saturday. Uitzicht vanaf het mooie dakterras casa_volar wat is het hier heerlijk rustig.… https://t.co/Jpusmpcga3
Ik deed een 3-daagse #Juizs #detox en het viel me alles mee. Mijn ervaring je nu op #blog . https://t.co/dRBROKU1AJ https://t.co/p5m7DzJduZ
This is a good spot for #breakfast today juizscoldpressed #detoxtime day3. Almost done.… https://t.co/JhaOi1EjhK
Lekkere mix platter op de #culinaireverleiding in #Zaandam. Goede zondag besteding.… https://t.co/HM9hHoGoTs
Deze mooie hotelkamer in #Nhow #Rotterdam geeft mij het New York loft gevoel. En het bed is zo… https://t.co/uVuA7Xc3pT
Eindelijk op de blog. In mei ging ik op #stedentrip in #Rotterdam en sliep in het #Nhow Nu te… https://t.co/yNjEUU4eut
Zin in een lekkere lunch straks? Ga naar Coffee & Coconuts Amsterdam. Nu op mijn blog - https://t.co/bhHyhmiAFT https://t.co/zHQFvs0I9x
Wat doe jij op deze zonnige vrije dag? Afgelopen zaterdag was ik bij thingsilikethingsilove en… https://t.co/ZJZZKg9IOg