Fietsen in Bangkok met Bangkok Biking

Fietsen in Bangkok met Bangkok Biking

Ontdek de rustige kant van Bangkok

In Bangkok is het 24/7 druk. Heel druk. De mensen lopen over straat, de auto’s, taxi’s en tuk tuks rijden af en aan. Alleen in de nacht is het “rustig”. Maar wist je dat Bangkok daadwerkelijk een rustige kant bezit? Iets wat veel mensen niet weten is dat Bangkok verder gaat aan de overkant van de Chao Praya rivier. Een gedeelte alleen te bereiken per longrail boot en waar je je waant in een oase van rust en heel veel groen. Een ongerept deel waar het zelfs overdag rustig is. Tijdens mijn korte verblijf ging ik fietsen in Bangkok met Bangkok Biking en ontdekte ik op de fiets dit bijzondere gedeelte.

Zondagochtend even voor achten kwamen we aan bij Bangkok Biking aan de Rama Road 3. Erg vroeg maar bewust voor dit tijdstip gekozen. Want fietsen in Bangkok tijdens de middag leek ons best wel een opgave als het zo een 30 graden is. Mijn oud collega Dave, die inmiddels al een aantal jaar in Bangkok woont, wachtte ons op. Super leuk dat hij op zijn vrije dag ons wilde begeleiden op de fiets door Bangkok tijdens de Colors of Bangkok tour.

Het kantoor van Recreational Bangkok Biking ligt wat buiten het centrum waardoor je direct een ander stuk van Bangkok leert kennen. Het begin was makkelijk te doen, stukje stoep hier en daar, een druk kruispunt over niets is te gek. De wijk rond Rama Road voelt meer aan als een dorp met vrijstaande huizen, rijtjes woningen, luxe appartementen en winkeltjes. Achter de normale huizen bevindt zich echter een andere wereld die voor ons Nederlanders een ver van onze bed show is.

Fietsen in Bangkok rond Rama Road 3

De sloppenwijken zoals wij ze zullen noemen is een kleine gemeenschap op zich. Ons kent ons. En ook al hebben ze zo weinig je wordt warm welkom geheten met een Sawadee ka. Het is natuurlijk bijzonder dat ze het geen probleem vinden dat er dagelijks een aantal farang, zo noemen ze buitenlanders, langs hun mini huisjes wandelen. Een huis is niet meer dan een aantal vierkante meter en is soms echt niet meer dan een aantal ijzer platen. Dave vertelde wel dat, dat hoe klein ze ook wonen en hoe arm ze ook zijn ze allemaal wel in het bezit zijn van een televisie, smartphone en scooter. Mogelijk op afbetaling maar goed ze hebben het wel.

Sloppenwijk - Fietsen in Bangkok met Bangkok Biking

We stopte ook bij de kleuterschool in het midden van de kleine gemeenschap. Omdat men hier arm is, is het niet vanzelfsprekend dat iedereen naar school kan. Bangkok Biking sponsort de kleuterschool om iets terug te doen voor de wijk en hun openheid, zodat iedereen een kans krijgt op een beter bestaan.

Fietsen in Bangkok door de jungle

We fietsten daarna richting de pier waar we met de fiets op een longtail stapte. Een boottocht van ongeveer 5 minuten brengt je naar een ander Bangkok. Dit gedeelte van Bangkok is de groene long, het groenste gedeelte van de stad.

Boottocht Chao Praya rivier - Fietsen in Bangkok

We vervolgen onze tocht via de grote weg richting het Sri Nakhon Khuean Khan Park. Ook al is het zondag, je ziet hier weinig Thai genieten van hun vrije dag in een groene omgeving. De paar die je wel ziet hebben een fiets gehuurd of lopen rond in het park. Wij stopten onderweg nog even om de visjes te voeren.

Vissen voeren in Sri Nakhon Khuean Khan Park

Fietsen in Nakhon Khuean Khan Park

Onderweg aten we nog een overheerlijke pad thai bij een lokaal restaurant. Die gaat er goed in na twee uurtjes fietsen in Bangkok. Daarna gaan we de echte jungle in. Via verhoogde paden fietsen we langs de mooiste natuur die Bangkok rijk is. Luxe, grote huizen worden ondertussen afgewisseld met boerderijen en tempels. Onderweg hoor je niks anders dan het geluid van vogels en krekels, zo bizar.

Fietsen over de verhoogde paden vergt wel wat concentratie vooral als je een scherpe bocht moet nemen. Maar eigenlijk gaat het altijd goed kon Dave ons vertellen. Met mij bijna niet en toen fietste ik niet eens over een verhoogd pad. Filmen en fietsen gaat niet samen als er plotseling een hond oversteekt en je remt met links. Oepsie.

Fietsen in Bangkok - de groene long

We eindigde onze fietstocht in de jungle bij de oude tempel die niet meer in gebruik is. De vervallen tempel is een paar keer geraakt door bliksem en omdat de Thai bijgelovig zijn hebben ze ernaast een nieuwe tempel laten bouwen. Op het plein kochten we nog een Kating Deng, de echtte Red Bull, waarna we weer op de boot stapten richting de overkant.

Tempel groene long Bangkok

Kating Deng - Fietsen in Bangkok

Fietsen in Bangkok met Bangkok Biking is een aanrader. Je leert Bangkok gewoon namelijk op een andere manier kennen. Zelf ben ik half Thais en heb ik vaker het lokale leven van dichtbij gezien. Maar ik vind dat je als buitenstaander met deze fietstocht een goed beeld krijgt van wat leven in Bangkok echt is.

De groepen zijn niet groot en bestaan uit maximaal 8 personen. Wij hadden het geluk dat Dave ons meenam op een privé fietstour. Wat ik erg leuk vind is het filmpje welke onderweg wordt gemaakt. Zo heb je een mooi aan denken aan een bijzondere vier tot vijf uur durende fietstocht door Bangkok. Je kunt ook fietsen als je dat leuk vindt in Ayutthaya, Chiang Mai, Hua Hin en Pattaya.

De kosten voor een Colors of Bangkok fietsexcursie is mogelijk voor een prijs van THB 1250 per persoon. Ga jij ook fietsten in Bangkok als je daar op vakantie bent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom


fb

Ik ben Namfon, de Notes die je hier leest zijn geschreven uit eigen ervaring en wil ik graag delen zodat ze niet vergeten worden. Veel leesplezier.

Notes uitwisselen

Volg me voor nog meer Notes

@NamsNotes Instagram

NamsNotes van vandaag

Foodstuff bij het Allerhande Kerstfestival. Eten en drinken proeven maar ook leuke workshops.… https://t.co/msoo4d4JOu
Amsterdam Lightfestival at Rhizome House. Pretty changing colors. Visit @AmsterdamLight -… https://t.co/hJLaXxwDB6
Net workshop van @CanonNederland gedaan bij Taets Zaandam. Super vette #lowlight foto's gemaakt.… https://t.co/ktYYL7Obu6
Krijg je bij het zien van deze foto ook zo een zin in zon, zee en strand? Hier is die ver te… https://t.co/EkUE1LVMPF
Waar blijft de zomer dan? Kan ik alsjeblieft terug naar casa_volar en het heerlijke strand van… https://t.co/ZKpkIIb0SE
Van de zon in Ibiza naar de regen in NL. Gelukkig houdt mijn Carlala hoed van carlalafashion mij… https://t.co/TvUOwCl5Nt
Wat ga ik dit missen. Ibiza je bent mooi. Snel online op de blog. #ibiza #casavolar #calablancahttps://t.co/iWXsfljpEH
Throwback naar de lunchspot van gister cottonbeachclubibiza #hotspot #lunchspot #cottonbeachclubhttps://t.co/4Bzk8ypqet
Je vindt bijna overal dit heldere water. Dit is bij Cala de Xarraca. #beaches #beach #xarracahttps://t.co/C0MECN2pU0
Ik heb eindelijk mijn eerste auto gekocht.😜 Past goed bij mn outfit. #newcar #eend #deuxchevauxhttps://t.co/ZucQxKFZ89
Happy Saturday. Uitzicht vanaf het mooie dakterras casa_volar wat is het hier heerlijk rustig.… https://t.co/Jpusmpcga3
Ik deed een 3-daagse #Juizs #detox en het viel me alles mee. Mijn ervaring je nu op #blog . https://t.co/dRBROKU1AJ https://t.co/p5m7DzJduZ
This is a good spot for #breakfast today juizscoldpressed #detoxtime day3. Almost done.… https://t.co/JhaOi1EjhK
Lekkere mix platter op de #culinaireverleiding in #Zaandam. Goede zondag besteding.… https://t.co/HM9hHoGoTs
Deze mooie hotelkamer in #Nhow #Rotterdam geeft mij het New York loft gevoel. En het bed is zo… https://t.co/uVuA7Xc3pT
Eindelijk op de blog. In mei ging ik op #stedentrip in #Rotterdam en sliep in het #Nhow Nu te… https://t.co/yNjEUU4eut
Zin in een lekkere lunch straks? Ga naar Coffee & Coconuts Amsterdam. Nu op mijn blog - https://t.co/bhHyhmiAFT https://t.co/zHQFvs0I9x
Wat doe jij op deze zonnige vrije dag? Afgelopen zaterdag was ik bij thingsilikethingsilove en… https://t.co/ZJZZKg9IOg