Mijn lijst: te doen op Koh Chang

Mijn lijst: te doen op Koh Chang

Tijdens mijn vakantie in Thailand verbleef ik enkele dagen op Koh Chang in het Mercure hotel in Bailan Beach. Koh Chang is een gemiddeld eiland welke je bijna rondom kunt bezichtigen. Ik zeg bijna want de weg nabij het hotel naar de andere kant van de berg is er nog steeds niet ook al wordt er al jaren over gesproken. Maar wat kan je zoal als je op Koh Chang bent naast liggen in de zon? Ik heb niet heel veel gedaan maar zal je toch een paar kleine tips geven in mijn te doen op Koh Chang lijst.

Balain Beach

Ga koffie drinken bij DD’s Coffee. Koffie zoals wij kennen. Dus verse bonen en een mooi apparaat. Je kunt hier warme en koude dranken bestellen. Ik nam natuurlijk de Thaise koude koffie waar zoete gecondenseerde melk in zit. Hij was lekker maar ik heb in Nakhon Phanom waar ik ook was een betere geproefd.

DD's Coffee Bailan Beach Koh Chang

Zeker doen op Koh Chang is elke ochtend noodlesoep eten als ontbijt. Natuurlijk konden we ook in het hotel ontbijten maar eten bij de Thaise tentjes is gewoon beter. Lees veel lekkerder en goedkoper. Wij gingen geregeld naar een tentje toe waar ze overheerlijke noodlesoep verkopen voor slechts 50 baht. Jammie in my tummie. Helaas weet ik de naam niet. Maar als je vanaf het Mercure naar de straat loopt en dan links gaat het dorpje in, vind je deze aan je linker hand net voorbij de man die vlees verkoopt en net na de fruit juice kraam. Het is net voor of na de Lucky Gecko. Duidelijk? Succes anyway.

Noodles soep in Bailan Beach Koh Chang

Lonely Beach

Ben je het Thaise eten echt even zat? Stap dan binnen bij de Sleepy Owl in Lonely Beach. Een klein knus tentje met een grote raampartij. Ze serveren hier pasta’s en pizza’s. Voor Thaise begrippen is dit een dure tent. De pizza is omgerekend ongeveer € 6, wat voor ons aan de goedkopere kant is als we het vergelijken met de prijzen in Nederland.

Sleepy Owl Lonely Beach Koh Chang

Ben je klaar met pizza eten? Ga dan aan de gin tonics (ongeveer 110 baht) in dit backpackers plaatsje. Lonely Beach heeft verschillende kleine tentjes waar je tot een uurtje of twee wel een beetje uit kunt gaan. Bij de een is het meer zitten en drinken terwijl je bij de ander ook een klein dansje kunt wagen.

White Sand Beach

Bezoek het strand in de meest ontwikkelende plaats van het eiland. In White Sand vind je veel winkeltjes, restaurants en accommodaties. Maar dus ook een veel mooier strand dan bij ons hotel in Bailan Beach welke aan de andere kant van het eiland ligt. Het is zeker drukker dan bij het hotel maar ik moet zeggen dat het in februari niet bommetje vol was. Het strand is lang dus ga ergens liggen in het zand of neem plaats in één van de strandstoelen bij de vele tentjes aan het water. Reis je met jonge kinderen dan vind je het vast fijn om te horen dat het een langzaam aflopend strand is.

White Sand Beach Koh Chang

Klaar met het strand? Struin aan het eind van de middag langs de kleine markt met lekker eten en drinken en shop wat souvenirs bij de vele shops die je vindt in White Sand. Ik nam hier eindelijk mijn gevulde banaan pannenkoek met zoete gecondenseerde melk. Zo lekker maar zo machtig en vet.

Pannenkoek met banaan en zoete melk op Koh Chang

Scooter rijden Koh Chang

Scooter rijden is een te doen op Koh Chang. Je vakantie is gewoonweg niet compleet zonder een scooter ritje. Ik vond het erg spannend door de bergen en de scherpe haarspeldbochten. Zoals ik al eerder zei kan je geen rondje eiland doen omdat een gedeelte nog steeds ontbreekt. Vanaf Bailan Beach naar de andere kant van het eiland kost je bijna een uur.

Wat ik erg indrukwekkend vind is het moment wanneer je voorbij de ferry voorbij rijdt en je een heel ander Koh Chang te zien krijgt. De noordkant van het eiland is totaal niet ingericht op toerisme, tuurlijk vind je er wel een aantal accommodaties maar niet veel. De acco’s die er zijn, zijn vooral voor de rustzoekers. Ik vond het in ieder geval super gaaf om dit rustige en hele groene deel van het eiland vanaf de scooter te bekijken. Volgens mij is het echt de moeite waard om hier meer tijd voor uit te trekken wat ik zeker had gedaan als ik langer op het eiland zou zijn.

Met de scooter kan je een bezoek brengen aan een vissersdorp of rijd richting één van de watervallen. Check wel even of de waterval voldoende water heeft anders ga je voor niks de bergen in.

Scooter rijden Koh Chang

Kokosnoot drinken

Het drinken van een kokosnoot mag niet ontbreken bij een strandvakantie. Ik houd ervan en drink ze zo vaak als ik kan. Lekker voor de dorst. Krijg er alweer zin in. Note: te doen op Koh Chang of waar mogelijk kokosnoot drinken.

Kokosnoot Koh Chang

Zoals je kunt zien heb ik niet veel gedaan en echt een niks doen weekje gehouden. Wil je wel vaker op pad? Dan kan je ook wandelen in de bergen, klimmen in bomen, de watervallen bezoeken, snorkelen, varen en ga maar door. Koh Chang heeft genoeg te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welkom


fb

Ik ben Namfon, de Notes die je hier leest zijn geschreven uit eigen ervaring en wil ik graag delen zodat ze niet vergeten worden. Veel leesplezier.

Notes uitwisselen

Volg me voor nog meer Notes

@NamsNotes Instagram

NamsNotes van vandaag

Foodstuff bij het Allerhande Kerstfestival. Eten en drinken proeven maar ook leuke workshops.… https://t.co/msoo4d4JOu
Amsterdam Lightfestival at Rhizome House. Pretty changing colors. Visit @AmsterdamLight -… https://t.co/hJLaXxwDB6
Net workshop van @CanonNederland gedaan bij Taets Zaandam. Super vette #lowlight foto's gemaakt.… https://t.co/ktYYL7Obu6
Krijg je bij het zien van deze foto ook zo een zin in zon, zee en strand? Hier is die ver te… https://t.co/EkUE1LVMPF
Waar blijft de zomer dan? Kan ik alsjeblieft terug naar casa_volar en het heerlijke strand van… https://t.co/ZKpkIIb0SE
Van de zon in Ibiza naar de regen in NL. Gelukkig houdt mijn Carlala hoed van carlalafashion mij… https://t.co/TvUOwCl5Nt
Wat ga ik dit missen. Ibiza je bent mooi. Snel online op de blog. #ibiza #casavolar #calablancahttps://t.co/iWXsfljpEH
Throwback naar de lunchspot van gister cottonbeachclubibiza #hotspot #lunchspot #cottonbeachclubhttps://t.co/4Bzk8ypqet
Je vindt bijna overal dit heldere water. Dit is bij Cala de Xarraca. #beaches #beach #xarracahttps://t.co/C0MECN2pU0
Ik heb eindelijk mijn eerste auto gekocht.😜 Past goed bij mn outfit. #newcar #eend #deuxchevauxhttps://t.co/ZucQxKFZ89
Happy Saturday. Uitzicht vanaf het mooie dakterras casa_volar wat is het hier heerlijk rustig.… https://t.co/Jpusmpcga3
Ik deed een 3-daagse #Juizs #detox en het viel me alles mee. Mijn ervaring je nu op #blog . https://t.co/dRBROKU1AJ https://t.co/p5m7DzJduZ
This is a good spot for #breakfast today juizscoldpressed #detoxtime day3. Almost done.… https://t.co/JhaOi1EjhK
Lekkere mix platter op de #culinaireverleiding in #Zaandam. Goede zondag besteding.… https://t.co/HM9hHoGoTs
Deze mooie hotelkamer in #Nhow #Rotterdam geeft mij het New York loft gevoel. En het bed is zo… https://t.co/uVuA7Xc3pT
Eindelijk op de blog. In mei ging ik op #stedentrip in #Rotterdam en sliep in het #Nhow Nu te… https://t.co/yNjEUU4eut
Zin in een lekkere lunch straks? Ga naar Coffee & Coconuts Amsterdam. Nu op mijn blog - https://t.co/bhHyhmiAFT https://t.co/zHQFvs0I9x
Wat doe jij op deze zonnige vrije dag? Afgelopen zaterdag was ik bij thingsilikethingsilove en… https://t.co/ZJZZKg9IOg